Grillad ananas
Publicerat: 2011-04-26 Kl: 09:20:56 | I kategori: Desserter | 5 kommentarerI helgen hade vi grillpremiär här hemma & varför inte slänga desserten på grillen också?
4 personer
- 1 ananas
- 1 lime
- 2 msk råsocker
- 1 tsk äkta vaniljsocker
Skär bort skalet på ananasen, dela sedan på mitten och skär bort rotdelen.
Blanda ihop råsocker och saften från lime. Rör lite så att sockret löser sig.
Skär långa stavar av ananasen och trä på spett. Pensla sedan marinaden på ananasen och låt dra några minuter. Grilla ananasen så att den får färg på alla sidor & servera med en kula vaniljglass.
Superenkelt & smarrigt!
Håkons bursdagskake
Publicerat: 2011-04-18 Kl: 18:18:59 | I kategori: Tårtor | 5 kommentarerMin sambo fyller 25 idag & han ville såklart ha tårta på sin födelsedag.
Här kommer ett enkelt recept på en mycket bra tårtbotten.
Tårtbotten
En tårta ca. 12 bitar- 5 ägg
- 3 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl potatismjöl
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 1-2 tsk vaniljsocker
En form ca 24 cm i diameter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 g, smörj & bröa formen.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna länge.
Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål. Vänd sedan ner blandningen i äggsmeten & rör om. Häll smeten i formen & grädda i ca 40 minuter, prova med en sticka.
Låt kakan svalna innan du delar den i tre delar. Bre på önskad fyllning mellan varje lager.
Förslag till fyllning:
3 dl vispad grädde blandat med vaniljkräm (gjord enligt anvisningarna på paketet)
Mosad banan
Hallongrädde
Sylt
Lemon curd
Fruktmousse mm.
Ganasche
- 400 g mörk choklad
- 3 dl grädde
- 125 g smör
- En nypa salt
Smält smör & choklad i en kastrull på låg värme. Tillsätt grädde & salt. Rör tills smeten har blivit blank. Ställ in i kylskåpet & rör om då & då. Smeten ska ha blivit krämig, men inte hård. Om den ändå blir hård, värm några sekunder i micron & börja om från början. Bred chokladkrämen över tårtan & dekorera med hallon.
Vinnaren kalasform
Publicerat: 2011-04-18 Kl: 07:57:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerGrattis!
Tävling, vinn kit från Kalasform
Publicerat: 2011-04-15 Kl: 09:31:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerMuffinsformar & tryffelformar
Servetter med rosmotiv
Matchande bricka till servetterna
Nu har ni chansen att vinna ett sött litet kit från KALASFORM
Tycker dom har riktigt fina bakformar, eller hur? Nu har dom även fått in fina brickor
med matchande servetter till.
Det ska vara roligt & enkelt att tävla, så mejla mig till [email protected] & tala om att du vill vinna!
Vinnaren drar jag på söndag kväll klockan 22.00
Tävling!
Publicerat: 2011-04-14 Kl: 23:02:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerI morgon lägger jag upp en tävling!
Så kika in då vettja! :D
Cheesecakebrownie med hallongrädde
Publicerat: 2011-04-07 Kl: 10:48:37 | I kategori: Desserter | 20 kommentarerDet här är nog det godaste jag ätit på sjukt länge. Så enkelt, men så gott!
Funkar utmärkt som dessert efter en middag & även som fikavarianten
Receptet är hämtat från Hummingbird Bakery
Brownie
- 200 g mörk choklad 70 %
- 200 g osaltat smör
- 250 g florsocker
- 3 ägg
- 110 g mjöl
- 400 g naturell färskost
- 150 g florsocker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 100 g florsocker
- 150 g hallon
En bakplåt med måtten 33x23 cm
Smörj med smör & ströbröd
Värm ugnen till 175 grader
Till brownielagret: Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron, akta så chokladen inte bränns vid. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa sen på högre hastighet tills smeten är helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen & blanda ordentligt. Häll smeten i den förberedda bakplåten & jämna till med en spatel.
Till cheesecakelagret: Blanda färskost, socker & vaniljsocker på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under låg vispning. Vispa mot högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare & fluffigare. Bred ostmassan över brownielagret & släta till med en spatel. Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på sidorna, mitten ska fortfarande vara blek. Låt kakan kallna helt & ställ i kylen i 2 timmar. Låter du den stå över natten så blir den som bäst.
Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker & hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Bred ut grädden jämnt över kakan & dekorera gärna med lite hallon.
Detta recept anges i gram, att använda en våg är det bästa då. Men ifall du inte har någon våg så kan du kika på den här sidan, där dom omvandlar gram till dl.
Tidningen Baka
Publicerat: 2011-04-06 Kl: 13:01:09 | I kategori: Saker & ting | 5 kommentarerLite svar på frågor ni hade om Cake Popsen
Publicerat: 2011-04-05 Kl: 22:51:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer- Jag mixade kakorna för sig & bakade in det som var emellan sedan i degen
- Det blev cirka 20 klubbor a´20 gram i varje
- Jag hade bollarna i frysen i ca 10 minuter & tog fram några åt gången när dom skulle doppas i chokladen
- Jag använde grillpinnar, blompinnar går såklart lika bra ifall man har det
- Cellofanpapper kan man hitta på Panduro & Lagerhouse
- Strösslet utanpå kan du hitta i välsorterade matbutiker eller på kakburken.se, endast fantasin sätter gränser.
Hummingbird Bakery London
Publicerat: 2011-04-05 Kl: 22:12:10 | I kategori: Saker & ting | 4 kommentarerDenna mysiga bok fick snällt följa med mig hem idag.
Boken innehåller recept på alla populära bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London.
Allt ifrån lyxiga cupcakes till smarriga tårtor.
Har du prövat deras bakverk i London någon gång?
Kardemummavåfflor
Publicerat: 2011-04-05 Kl: 22:01:13 | I kategori: Desserter | 0 kommentarerca. 6 våfflor
- 100 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk malen kardemumma
glass/grädde & sylt till servering
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken & vispa snabbt ihop till en smet. Rör i det avsvalnade smöret. Grädda ca. 1 dl våffelsmet åt gången i smörat våffeljärn. Servera genast.
Tips!
Håll våfflorna frasiga på galler i ugn, ca. 150 grader. Ifall ni vill äta våfflorna samtidigt.
Välkomna
Publicerat: 2011-04-05 Kl: 21:49:55 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerVem är nu tjejen bakom denna blogg? Jo, Mette heter jag & bor med min glada norrbagge, 10 veckors son & en kissemiss i Sthlm. Just nu fördriver jag dagarna som mammaledig men i vanliga fall jobbar jag med kläder & mode. Mer om min personliga sida kan ni läsa i min andra blogg.
Chokladtårta med kaksmulor