Italiensk maräng
Publicerat: 2011-11-29 Kl: 12:36:36 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarerDubbla receptet om du ska bre en tårta som är 20 cm i dm.
- 60 g äggvita
- 35 g socker
- 150 g socker till sockerlagen
- 50 g vatten till sockerlagen

White chocolate frosting
Publicerat: 2011-11-29 Kl: 12:16:09 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer- 4 dl florsocker
- 230 g rumsvarmt smör
- 200 g vit choklad
- 1 tsk vaniljsocker

Dark chocolate frosting
Publicerat: 2011-11-29 Kl: 12:09:03 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer- 25 g kakao
- 1/2 dl hett vatten
- 340 g smör
- 60 g florsocker
- 1 nypa salt
- 450 g mörk choklad av god kvalié (kall)
Blanda kakao & vatten. Smält chokladen & låt bli kall. Vispa smör, socker & salt fluffigt i en bunke. Tillsätt den avkylda chokladen & vispa till en jämn smet.

Pulverfärg mm.
Publicerat: 2011-11-20 Kl: 18:27:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerHemsida
Bra priser & ett brett utbud har dom




Macarons viol & lakrits
Publicerat: 2011-11-20 Kl: 17:29:00 | I kategori: Macarons | 6 kommentarerHel vanvittigt goda!
- 120g äggvitor, uppdelat i två skålar
- 35g socker
- 150g fint malen mandel
- 150g florsocker
- 150g socker till sockerlagen
- 50g vatten till sockerlagen
1. Sätt ugnen på 160 grader C.
2. Skålla mandeln och låt torka. Mal den sedan fint i en mixer eller nötkvarn. Eller köp färdig mandelmjöl, finns i välsorterade butiker eller på hälsokosten.
3. Väg upp 150 gram mandelmjöl & 150 g florsocker på en köksvåg & blanda mandel och siktat florsocker i en bunke, ställ detta åt sidan.
4. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokas upp.
5. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull. Sätt plattan på hög värme och låt koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en kökstermometer.
6. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Använd gärna en köksmaskin. Akta för stänk av hett socker!
7. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, det tar ca 10 minuter.
8. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen som du ställde åt sidan. Tillsätt eventuellt valfri färg.
Tänk på att färga smeten starkare än vad du tänkt, den blir ljusare när marängen tillkommer. Här kan du även ha i valfri essens, i mitt fall hade jag ca. 2-3 tsk i.
9. Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Blanda inte för mycket, smeten ska vara trögflytande.
10. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Storleken i likhet med ett 5:- mynt blir bra.
11. Låt vila minst 30 minuter innan du gräddar dem ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen, mina blev klara på 12 minuter.
12. Låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret, dom är riktigt omtåliga små kakor
14. Fyll med valfri frosting med en sprits
Fyllningen till dessa hittar du HÄR

Len lakritskräm till macarons
Publicerat: 2011-11-19 Kl: 22:08:41 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 2 kommentarer- 2 dl florsocker
- 115 g smör
- 100 vit choklad
- 4 tsk lakritspulver
1. Vispa smör & florsocker fluffigt
2. Smält chokladen i vattenbad eller i micron
3. Häll den smälta chokladen i smörblandningen & vispa väl
4. Tillsätt lakritspulvret & vispa till en jämn smet

Fyllning chokladganache till Macaron
Publicerat: 2011-11-17 Kl: 11:21:16 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer- 4 dl florsocker
- 230 g mjukt smör
- 200 g mörk choklad
- 1 dl kakao
2. Smält chokladen i vattenbad eller i micron
3. Häll den smälta chokladen i smörblandningen & vispa väl
4. Tillsätt kakaon & vispa till en jämn smet

Macarons hallon & chokladganache
Publicerat: 2011-11-17 Kl: 11:13:21 | I kategori: Macarons | 4 kommentarerca. 30 stycken
- 120g äggvitor, uppdelat i två skålar
- 35g socker
- 150g fint malen mandel
- 150g florsocker
- 150g socker till sockerlagen
- 50g vatten till sockerlagen
1. Sätt ugnen på 160 grader C.
2. Skålla mandeln och låt torka. Mal den sedan fint i en mixer eller nötkvarn. Eller köp färdig mandelmjöl, finns i välsorterade butiker eller på hälsokosten.
3. Väg upp 150 gram mandelmjöl & 150 g florsocker på en köksvåg & blanda mandel och siktat florsocker i en bunke, ställ detta åt sidan.
4. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokas upp.
5. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull. Sätt plattan på hög värme och låt koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en kökstermometer.
6. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Använd gärna en köksmaskin. Akta för stänk av hett socker!
7. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, det tar ca 10 minuter.
8. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen som du ställde åt sidan. Tillsätt eventuellt valfri färg.
Tänk på att färga smeten starkare än vad du tänkt, den blir ljusare när marängen tillkommer. Här kan du även ha i valfri essens, i mitt fall hade jag ca. 2-3 tsk hallonessens.
9. Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Blanda inte för mycket, smeten ska vara trögflytande.
10. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Storleken i likhet med ett 5:- mynt blir bra.
11. Låt vila minst 30 minuter innan du gräddar dem ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen, mina blev klara på 12 minuter.
12. Låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret, dom är riktigt omtåliga små kakor
14. Fyll med valfri frosting med en sprits
Fyllningen till dessa hittar du HÄR

Mina första Macarons
Publicerat: 2011-11-17 Kl: 10:47:25 | I kategori: Macarons | 6 kommentarerDessa små lyxiga kakor...
Vad tycks?
Har länge gått i mot trenden att laga små trendiga Macarons
Tills igår, jag var bara tvungen att pröva - då jag var förbi en butik i Stockholm med en massa goda essenser & mandelmjöl. Och nu tror jag minsann att jag är fast i Macaronsträsket
Dessa innehåller mycket kärlek, men ska nog inte dölja att det gömmer sig en & annan svordom också ;)
Receptet till dessa godingar finner du HÄR

1.a pris i Kungsörnens cupcake´s tävling
Publicerat: 2011-11-14 Kl: 16:12:01 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Idag fick jag ett mycket trevligt mejl från Kungsörnen om att jag hade vunnit 1.a pris i deras cupcake´s tävling!
I ett tidigare inlägg tipsade jag om tävlingen & postade mitt bidrag här av Kungsörnens Bröllops Cupcake´s
Vinsten är ett trendigt cupcake set så att jag & mina vänner kan hålla en egen Cupcake lounge här hemma, hur bra låter inte det? ;)
Paketet innehåller:
Cupcake maker
Kungsörnen Cupcakes
Ytterligare dekorationer
Servetter
Ljus

Det ska bli intressant & se om denna bakar bättre än i en ugn!?

Choklad från Robert E´s Choklad
Publicerat: 2011-11-10 Kl: 13:19:40 | I kategori: Choklad | 0 kommentarerFick en påse Choklad av en kompis. Sesamfrön, pumpakärnor & salt
Mums säger jag bara!

Fransk Dessertkurs
Publicerat: 2011-11-10 Kl: 12:24:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerNu har jag bokat in mig på en Fransk desserkurs hos
Puss & Kram Choklad i Sickla, gör du det också!
Här hittar du mer information om kurserna

Cookie dought cake balls
Publicerat: 2011-11-10 Kl: 07:44:41 | I kategori: Kondisbitar/Fika | 5 kommentarerBarnsligt goda!
- 125 g mjukt smör
- 1 1/2 dl florsocker
- 1 msk starkt kaffe
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad av god kvalité
- 100 g vit choklad av god kvalité
- 200 g valfri choklad att doppa bollarna i, jag valde en mörk sort
- Garnering som pärlor, strössel, kokos, havssalt eller hackad mandel
Knåda ihop smör & socker. Tillsätt kaffe. Rör i mjöl & vaniljsocker. Hacka chokladen fint & rör i. Forma till bollar & lägg på en tallrik/bricka. Frys bollarna i ca 1 timme. Smält chokladen i micron eller i vattenbad & doppa bollarna i chokladen. Toppa med valfri garnering innan chokladen stelnar.

Vem är du?
Publicerat: 2011-11-05 Kl: 21:36:37 | I kategori: Allmänt | 24 kommentarerSnälla berätta vilka ni är, jag är ju jätte nyfiken!
Just nu har jag stora planer till min sons 1-års kalas, det kommer bli hur bra som helst!

Vinnare av Anna Forms tävling!
Publicerat: 2011-11-02 Kl: 22:27:44 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarerJag har två lyckligare vinnare till AnnaForms tavlor, inspiration av mig ;)
Dessa är Beatrice Bäckstrand & Linda Helsing
Mejla mig era adressuppgifter så skickar Anna era posters på posten!
GRATTIS!

Kungsörnen cupcakes resultat
Publicerat: 2011-11-02 Kl: 13:44:50 | I kategori: Cupcakes | 5 kommentarer
Ja så här kan Kungsörnens cupcakes se ut, chokladmixen var fin favorit!
Enkelt att slänga ihop, gick så fort att min son inte änns han bli grinig ;)
Jag tävlar med mitt bidrag hos Kungsörnen med chans att vinna fina priser, tävla du med!

Sista chansen
Publicerat: 2011-11-02 Kl: 06:26:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerJag blir så glad och tacksam för varenda liten röst!

