Chunkey Monkey semifreddo
Publicerat: 2010-10-30 Kl: 08:45:15 | I kategori: Glass/Fryst | 4 kommentarer- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 färsk vaniljstång
- 4 dl vispgrädde
- 100 gram valnötter (valfritt)
- 3 mogna bananer
- 150 gram mörk choklad
Rosta nötterna i en torr stekpanna och låt svalna helt. Separera äggulorna från vitorna, se till så det inte kommer någon äggula bland vitorna. Vispa gulorna med hälften av sockret och fröna från vaniljstången till en vit och porös smet. Vispa grädden fluffig och rör ner två hackade och en mosad banan. Vänd ner banangrädden i äggsmeten. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett fast skum. Vänd ner skummet i den andra smeten. Hacka choklad och nötter grovt och rör ner. Häll smeten i en form och frys den i minst 4 timmar, gör den gärna kvällen innan. Ta ut formen ca 30-40 minuter innan servering & förvara i kylskåp. Glassen ska vara mjuk när du serverar den.
Visste ni att semifreddo betyder just halvfryst på Italienska?
Middag hos Zallin
Publicerat: 2010-10-29 Kl: 12:45:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerTänkte att choklad & banan slår väl aldrig fel? Inte här hemma iaf.
Prövar ett nytt recept på kladdkaka & ska göra en semifreddo (italiensk glass) med smak av vanilj, hackad choklad & bananbitar. En chunky monkey fast utan valnötter :P. Återkommer med recept & kanske någon bild om det blev gott!
kladdkaka med chokladbitar
Publicerat: 2010-10-29 Kl: 12:22:53 | I kategori: Mjuka kakor | 0 kommentarer1 kaka
- 75 g smör
- 3/4 dl matolja
- 3 ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker (dan sukker fairtrade)
- 1 nypa salt
- 50-75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
- smör & ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull & tillsätt oljan
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust & pösigt, rör ner det varma smöret
Blanda de torra ingredienserna i en skål & vänd ner i smeten
Fyll smeten i en smord & bröad form ( ca. 25 cm i diameter) & stick i bitar av choklad
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min, kakan ska vara kladdig i mitten
Kan ätas ljummen med grädde/glass, men godast är den efter att ha fått stå i kylskåp över natten/dagen
Detta recept påminner om den klassiska kladdkakan jag brukar göra. Fast denna innehåller matolja, farinsocker & bakpulver.
Halloween cupcakes
Publicerat: 2010-10-28 Kl: 22:34:21 | I kategori: Cupcakes | 6 kommentarerLinnea ska ha halloweenfest på lördag & jag fick en förfrågan att baka lite gott!
Det blev smarriga carrot cupcakes i halloweentema. Frostingen färgade jag orange med hjälp utav gul & röd karamellfärg. Jag prövade mig fram, men tänkte 2 delar gul & 1 del röd.
Sen gjorde jag små söta marängspöken. Ögonen gjorde jag av smält mörk choklad. Hade ingen pensel hemma men en tops gick lika bra.
Tryffelformar
Publicerat: 2010-10-24 Kl: 14:23:21 | I kategori: Saker & ting | 2 kommentarerGerbera keramik
Publicerat: 2010-10-22 Kl: 09:05:33 | I kategori: Saker & ting | 1 kommentarerDessa fina formar fick jag av Gerbera. Deras färgglada keramik tillverkas i Portugal med inspiration av Provence.
Alla produkter är ugnsfasta & finns i 12 färgställningar. Visst är dom fina?
Besök gärna deras hemsida
Gratäng & bakform i lime
Pajform i turkost
Pajform i grått
Dessertskål i rött
Dessertskål i turkost
Dessertskål i gult
Desserskål i grått
TACK Gerbera :)
Tidningen Baka
Publicerat: 2010-10-20 Kl: 18:03:08 | I kategori: Saker & ting | 2 kommentarerPå köpet fick jag med boken Kakboken
Carrot cupcakes
Publicerat: 2010-10-19 Kl: 23:57:22 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer12 cupcakes
- 3 ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk kademumma
- 2 tsk malen ingefära
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
Tillsätt solrosolja och morötter
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter, prova med en sticka.
Cream cheese lime frosting
- 60 g smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
Bred frostingen över cupcakesen
classic cupcakes
Publicerat: 2010-10-19 Kl: 23:46:16 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- skal & saft av 1 citron
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt ocg riktigt pösigt
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
Blanda i rivet skal och saft av en citron
Placera ut muffinsformar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Paket på posten
Publicerat: 2010-10-18 Kl: 19:17:14 | I kategori: Kondisbitar/Fika | 0 kommentarerChokladfestivalen 2010
Publicerat: 2010-10-15 Kl: 18:39:31 | I kategori: Choklad | 2 kommentarerPraliner i mängder
Kakaofrukt
I hundratals smaker & färger
Världens största chokladfontän fanns på plats
Massor av utställare ville visa upp just sina chokladprodukter
Tävlingen "Årets konditor" var i full gång med temat Sagor
Gunnarsons special konditori sålde färgglada cupcakes
Idag har jag haft en underbar dag på Nordiska museet där Chokladfestivalen ägde rum. Tillverkare & leverantörer visade stolt upp sina produkter. Allt ifrån ett hav av praliner till tillhörande drycker. Självklart fick man provsmaka hur mycket man ville, men jag höll mig ganska bra. Med mig hem fick jag massor med praliner, bak/dessert choklad, te, receptböcker & en prenumeration på tidningen "Baka". Och självklart massor med inspiration.
Höll på att släpa hem en chokladfontän också, men den minsta fanns bara i färgen vinröd. Lika bra att hyra en om man ska ha en sådan någon gång.
Festivalen fortsätter tills på söndag, tycker absolut det är värt ett besök om du som jag älskar choklad!
I morgon smäller det
Publicerat: 2010-10-14 Kl: 21:03:32 | I kategori: Choklad | 1 kommentarerI morgon är det alltså dags för chokladfestivalen. Mer om den kan ni läsa HÄR
Chokladfestival 2010
Publicerat: 2010-10-11 Kl: 20:52:19 | I kategori: Choklad | 3 kommentarer15/10-17/10 är det chokladfestival på nordiska museet
Självklart kommer jag att gå, någon mer som är sugen?
Formar från Kalasform
Publicerat: 2010-10-09 Kl: 13:29:54 | I kategori: Saker & ting | 1 kommentarerKlicka på länken så kommer ni till deras hemsida.
Kremmerhuset
Publicerat: 2010-10-07 Kl: 22:26:03 | I kategori: Saker & ting | 1 kommentarerSöta förvaringsboxar
Bricka, receptbok & gräddkanna
Härlig förvaringsserie
Detta träd skulle mina muffins må bra i :)
Besök gärna deras hemsida Kremmerhuset
Chokladfondue
Publicerat: 2010-10-07 Kl: 20:33:11 | I kategori: Desserter | 1 kommentarerMarabou Vinter vit
Publicerat: 2010-10-07 Kl: 17:37:41 | I kategori: Choklad | 4 kommentarerChokladtårta med kaksmulor
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:51:17 | I kategori: Tårtor | 4 kommentarerBotten:
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 2 ägg
- 1 2/3 mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl kakao
- 1 1/4 mald mandel
Chokladlager:
- 350-400 g mörk blockchoklad
- 125 g smör
- 3 dl grädde
- 3 dl vita kaksmulor, drömmar
- Ev 3 msk mörk rom
Blanda socker & smält smör
Rör ner dom torra ingredienserna
Rör ner äggen
Grädda 180 grader 20-25 minuter, stickan ska vara torr
Smält smör & choklad ( jag tog marabous mörka), häll i grädden & rör till en jämn smet.
kyl sedan bunken 30 minuter, ta ut & rör om, kyl 30 minuter till.
Ta sedan ut smeten & häll i kaksmulor.
Häll sedan smeten över kakan & ställ in i kylskåp för att stelna.
Servera med syrlig frukt & grädde
Rocky road
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:48:51 | I kategori: Julgott | 6 kommentarer12 kakor
- 600 g mörk kvalitétschoklad
- 2 påsar dumlekola
- 2 nävar minimarshmallows
- 3 dl salta jordnötter
- 1 dl skalade pistagenötter
Smält chokladen i vattenbad eller i micron på låg effekt.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Fyll smeten i formen, ca 3 cm tjock & låt stelna.
När kakan har stelnat, skär upp i bitar.
Leilas morotskaka
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:47:33 | I kategori: Mjuka kakor | 1 kommentarer- 3 ekologiska ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rivna morötter
Sätt ugnen på 150 grader (175 vanlig ugn)
Vispa ägg & socker vitt & pösigt
Blanda alla torra ingredienser & vänd ner i dem i äggsmeten
Tillsätt solrosoljan & morötter
Fyll smeten i en smord & bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Grädda i mitten av ugnen i ca. 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
Låt kakan svalna
Cream cheese lime frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
Vispa alla ingredienser krämigt
Bred frostingen över kakan
Gino gratinerad frukt med vit choklad
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:46:24 | I kategori: Desserter | 0 kommentarer
- 20 st jordgubbar
- 2 bananer
- 4 kiwi
- saften från en lime
- 50 gram mandelmassa (valfritt)
- 100 gram vit choklad
- vaniljglass eller yoghurtglass
Pressa lime över & riv över chokladen
Gratinera i ugnen på 175 grader i 20 minuter
Servera med en god vaniljglass
Chokladfondanter
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:44:37 | I kategori: Desserter | 0 kommentarer4 (ganska så stora) portioner:
- 150 gram mörk choklad
- 150 gram smör rumstempererat
- 1 dl socker
- 4 st ägg
- 2 st äggulor
- 0,75 dl vetemjöl
Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn ca 2-3 minuter. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och slutligen mjöl.
Smörj fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer ca. 1,5 dlGrädda fondanterna i ugn, 200 grader ca 10 minuter, de ska fortfarande vara lite rinniga i mitten men hårda i kanterna. Vänd försiktigt upp o ner på formarna över varsin tallrik eller servera ur formen som jag gjorde.
Servera med en kula vaniljglass & med frukter om man vill.
Semlor
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:41:29 | I kategori: Vetebröd | 0 kommentarer- 50 g smör
- 2 1/2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 1/4 dl Kesella lätt
- 2 krm salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 3/4 dl socker
- 8-9 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
Fyllning:
- 200 g mandelmassa
- 1 dl mjölk
- 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
- florsocker
Chokladmousse med apelsin
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:39:50 | I kategori: Desserter | 0 kommentarer4 portioner
- 100 g mörk choklad ( jag tog marabou´s mörka med apelsin)
- 2 st äggulor
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl grädde
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget & vaniljsockret. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Vispa grädden, inte för hårt, och vispa/rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen en timme.
Servera med bär, nötter eller vad du tycker om.
Nutellamuffins
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:36:58 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer- 150g rumsvarmt Smör
- 1 3/4 dl Strösocker
- 2 Ägg
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 tsk Bakpulver
- 4 msk Kakao
- 2,5 dl Vetemjöl
- 4 msk Grädde
- 1-2 dl nutella
Vit chokladfrosting
- 60 g rumsvarmt Smör
- 5 dl Florsocker
- 100 g Färskost
- 100 g smält Vit Choklad
Dinkellimpa
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:34:41 | I kategori: Matbröd | 0 kommentarer- 25 g jäst
- 2,5 msk honung
- 7,5 dl vatten, fingervarmt
- ca 8 dl dinkelsikt
- ca 8 dl dinkelmjöl, fullkorn
- 1 msk salt
- 1 dl solroskärnor/linfrön
Rör ut smulad jäst och honung i ljummet vatten. Blanda i dinkelmjölet och rör om tills allt mjöl har löst sig. Täck med bakduk och låt stå i 1 timme.
Blanda ner dinkelsikt, salt och solroskärnor i fördegen. Kör 10 minuter i hushållsassistent på så låg hastighet som möjligt. Den sista minuten kan man köra lite snabbare.
Smörj två större eller tre mindre formar. Fyll dem till två tredjedelar med deg, täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.
Värm under tiden ugnen till 190–200 grader.
Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Chokladfudgefrosting
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:32:15 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarerBlev lite luftbubblor i frostingen, men jäklar vad goda dom blev med chokladfudgen.
Ska ha dessa med mig i morgon när vi ska hem till familjen Zallin på middag
100 g mörk choklad (70%)
130 g mjukt osaltat smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smält chokladen i vattenbad eller i micron, låt svalna. Vispa smör, vaniljsocker & florsocker vitt & pösigt. Tillsätt den smälta chokladen & vispa till en jämn smet. Spritsa på bakverket.
Renée voltairés fillimpa
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:29:58 | I kategori: Matbröd | 0 kommentarer- 5 dl dinkelmjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 3 dl rågsikt
- 2 1/2 dl rågkross
- 1 dl vetekli
- 1/2 dl vetegroddar
- 1 tsk salt
- 4 tsk bikarbonat
- 1 l lättfil
- 2 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen & sirapen.
Smörj 2 avlånga formar & grädda i ugnen 175 grader 100 minuter
Leilas Chocolate chip cookies
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:28:01 | I kategori: Småkakor | 1 kommentarer- 125 g mjukt smör
- 1 dl råsocker
- 1 st ekologiskt ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl cocos
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.25 tsk salt
- 100 g mörk choklad
- 1 st apelsin, skalet
Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
Vänd i vetemjöl, cocos, bakpulver och salt.
Hacka chokladen grovt och riv apelsinskalet, blanda i degen.
Rulla in kakdegen i bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 200 grader, cirka 10 minuter.
Låt svalna & förvara i en låda med lock.
Leilas chocolate chip walnut brownies
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:24:35 | I kategori: Mjuka kakor | 0 kommentarer- 350 g mjukt smör
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao av god kvalitet
- 1 dl ljus sirap
- 0.5 tsk salt
- 6 st ekologiska ägg
- 3 dl vetemjöl
- 400 g vit kvalitetschoklad
- 300 g valnötter
Fudge glaze:
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk malen ingefära
- 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
- Valnötter till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.
Brytbröd med kesella
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:21:55 | I kategori: Matbröd | 0 kommentarer- 3,5 dl grahamsmjöl
- 50 g jäst
- 250 g kesella
- 2,5 msk ljus sirap
- 5 dl mjölk
- 1,5 tsk salt
- 8,5 dl vetemjöl
Gör annars så har:
1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig.
2. Låt jäsa 30 minuter på dragfri plats.
3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna.
4. Jäs under bakduk 30 minuter. Grädda i 225 grader varm ugn i 15-20 minuter. Pensla med vatten och lite matfett. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.
Kokosbollar
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:20:09 | I kategori: Kondisbitar/Fika | 1 kommentarer- 12 dl havregryn,
- 4 dl socker
- 1 dl kokos
- 1 msk vaniljsocker
- 8 msk O’boy
- 300 g rumsvarmt margarin
- 1 dl kaffe (varmt)
- 1 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser med margarinet (utrörd). Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt. De går bra att frysa.
American pancakes by Leila
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:18:59 | I kategori: Desserter | 2 kommentarer"Dessa pancakes serveras tradionellt som frukost med lönnsirap & en klick smör", inte konstigt att folk blir tjocka?! Åt i solen på ballkongen som mellanmål, goda blev dom. Men orkade såklart inte äta så mycket. Lika bra det kanske? Jag hade även lite sirap på mina pannkisar...
8 pancakes
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- Skal av en citron
- 2 msk smör
- 2/12 dl mjölk 3 %
- 1 ekologiskt ägg
1. Blanda vetemjöl,bakpulver, salt, strösocker,vaniljsocker & rivet citronskal i en bunke.
2. Smält smöret, vispa ihop med mjölk & ägg & rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
3. Grädda dem gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
4. Servera dem med florsocker & vaniljglass.
Somrig mazarintårta
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:17:27 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer- 250 g mjukt smör
- 500 g mandelmassa
- 5 st ekologiska ägg
- 1 dl vetemjöl
- smör till formen
- mandelspån till formen
- 2 dl vispgrädde
- 1 sats vaniljkräm
- 1 l färska bär till garnering
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 30-40 minuter och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig.
6. Gör vaniljkrämen enligt baksidan på paketet. Blanda sen ihop med grädden. Bred blandningen över kakan & strö över bär.
Klassisk Kladdkaka
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:15:28 | I kategori: Mjuka kakor | 0 kommentarer
- 2 eklogiska ägg
- 3 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk äkta vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 100 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg & socker pösigt. Rör ner dom torra ingredienserna & sist smöret.
Smörj en form med löstagbara kanter, jag brukar ta socker istället för ströbröd (blir härligt knapriga kanter då).
Grädda i ugnen 25 minuter & inte en minut längre :) Gör du dubbel sats så gräddar du i ca. 35 minuter.
Severa med lättvispad grädde (gärna 20 %) eller vaniljglass.
Chokladmuffins med dumle & sockerbitar
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:13:23 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer- 4 dl vetemjöl
- 1 3/4 dl socker
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 dl kakao
- 1 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl olja
- Dumlekolor (antal efter smak)
- ”Sockerbitar” (godiset) ca 1/muffin
Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Dela på dumlekolorna och sockerbitarna. Fyll formarna till lite mer än hälften och lägg i dumlen. Fyll formarna med resten av smeten och tryck sedan försiktigt ner sockerbitarna. (dessa kommer sen smälta och bli krispiga på toppen). Grädda 20-25 min i mitten av ugnen.
Nerpackade på väg till jobbet
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:11:46 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarerHallongrottor
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:07:20 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 1 dl fast hallonsylt
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg bollarna i småkaksformar på en plåt.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Titta!
Publicerat: 2010-10-04 Kl: 22:36:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerOreo cookie Milkshake
Publicerat: 2010-10-04 Kl: 12:44:34 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer3 scoops french vanilla ice cream
6 oreo cookies, crumbled
2 T Vanilla Syrup
3/4 cup milk
Mixa allt i en blender, servera i ett högt glas.
Dumlekakor
Publicerat: 2010-10-04 Kl: 12:42:55 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer- 20 kakor
- 200 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 20 st dumlekolor
- 20 nobless chokladbitar
1. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke.
2. Rulla smeten till en avlång rulle & dela i 20 delar.
3. Rulla bitarna & lägg i aluminiumformar, tryck i en dumlekola i varje kaka.
4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca. 10 minuter.
5. Lägg en nobless på varje kaka när du tagit ur dom ur ugnen. Förvara i kylskåp, dom går även bra att frysa.
Barnsligt gott & sött!
Välkommen till mirabellcupcake
Publicerat: 2010-10-04 Kl: 09:13:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerEn blogg för allt gott här i livet. Allt från mjuka och hårda kakor till choklad och andra bakverk. Välkommen till mig!